Rugby Academies

De Nederlandse  Rugby Academies 

 
Binnen het Nederlandse rugby kennen we 4 officiële Rugby Academies;
 
Deze vier Rugby Academies (RA’s) werken nauw samen met de Nederlands Rugby Bond en de NOC*NSF en zijn door het Ministerie geaccrediteerd om een gecombineerde School en Topsport opleiding voor jonge talentvolle rugbyers aan te bieden. 
In de rugby-talentenprogramma’s van de RA’s worden gemotiveerde, getalenteerde jongens en meisjes vanaf + 12 jaar uit vier regio’s in Nederland, ontwikkeld tot nationale en internationale rugbyspelers.
 

Selectie en School

Deelnemers aan de rugbytalentenprogramma’s worden geselecteerd door het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Geselecteerde jonge rugbyers krijgen via het NOC*NSF de officiële Topsportstatus. Deelnemende talenten volgen hun middelbare schoolopleiding op een Topsport Talentschool waardoor het mogelijk is Topsport én middelbare schoolopleiding optimaal met elkaar te combineren.
 

Rugby-talentenprogramma

De jonge rugbytalenten trainen, naast hun normale clubtrainingen, vier maal per week onder leiding van de beste trainers van Nederland. Richtlijn voor het rugby-talentenprogramma is het Meerjaren Opleidingsplan Rugby dat is ontwikkeld door de NRB, de IRB en het NOC*NSF. Intensieve training, persoonlijke coaching, medische begeleiding, monitoring en informatievoorziening leiden tot een optimale ontwikkeling van de rugbykwaliteiten van de rugbyspeler.
 

Voor wie is het talentenprogramma bedoeld?

Het rugby-talentenprogramma is bedoeld voor de “beloften” die meer willen met hun sport. Het programma is voor kinderen die dromen van rugby en rugby willen spelen op het hoogste niveau!  Je bent bereid om leuke dingen opzij te zetten voor je sport. De deelnemers moeten beschikken over de juiste kwaliteiten die binnen het talentenprogramma verder worden ontwikkeld:
 
- Mentaliteit
- Sportiviteit
- Kracht
- Techniek
- Snelheid
 
Als je naast deze kwaliteiten de kernwaarden die vanuit de IRB zijn opgesteld onderschrijft is het topsporttalentenprogramma van de Rugby Academy in jouw regio misschien iets voor jou!
- Integriteit
- Passie & Plezier
- Kameraadschap
- Discipline
- Respect
 
 

Meer informatie; om te mailen klik op betreffend logo: