Coach opleidingen

Inleiding
Kader is de spil van iedere vereniging. Alle opleidingen worden gegeven door gecertificeerde opleiders en alle trainers- en scheidsrechtersopleidingen zijn officieel erkend.

KLIK OP DE DESBETREFFENDE LINK VOOR GEDETAILLEERDE INFORMATIE OVER EEN OPLEIDING

deze nieuwe opleiding is speciaal voor begeleiders die jeugdtraining ( guppen, turven - benjamins en mini's) willen geven en ook een wedstrijdje kunnen leiden.
Niveau 1
Doelgroep: ouders, leerkrachten, onervaren rugbyers die graag de trainer - coach  willen helpen
Niveau 2
De assistent trainer die ook zelfstandig trainingen op een verantwoorde manier (systematisch) gaat geven.
De opleiding die meer begeleiding biedt in vergelijk met niveau 2. Ook is het internationale diploma World Rugby 2 Coach aan deze opleiding gekoppeld.
Niveau 3
De trainer die gestructureerd een seizoen trainingen kan verzorgen en die de volgende kerntaken gaat volbrengen:
Niveau 4
De specialist die overstijgende kennis heeft van een specifiek onderwerp. De specialist kan een gehele vereniging op hoog niveau technisch aansturen en heeft voldoende capaciteiten om een Nationale Selectie te trainen. Deze opleiding wordt sportoverstijgend aangeboden. De workshops worden bezocht door deelnemers van verschillende sportbonden.
De basisopleiding voor Sevens.

Het is in het belang van de verenigingen om gediplomeerd kader in de gelederen te hebben. Het spelpeil, de kwaliteit en het spelplezier krijgen een stevige impuls met goed opgeleid kader.
Daarnaast zal de komende drie jaren het Denis Powerplan zijn intrede doen. In het plan staan de eisen per klasse waaraan het kader van een vereniging moet voldoen.
Verenigingen met een actief beleid op het gebied van kader kunnen alle basisopleidingen op de eigen locatie ontvangen. Door dit nieuwe beleid willen we actieve verenigingen ondersteunen in hun wens om het kader te versterken.
Afhankelijk van ervaring en diploma’s kan men instappen op gewenst niveau. Een uitgebreide beschrijving staat onder dit beknopte overzicht.
Voor het deelnemen aan één van de opleidingen is het lidmaatschap van de NRB een vereiste.

Opleiders
Obbe Winkels - Dominique Danton - Kees Eskes - Richard van den Broek - Joost Kuppens - Frank van den Heuvel - Gareth Gilbert - Sascha Werlich - Rob Burgers -Eric Voet