Roadshow regio West op 23 november bij Amstelveense RC

Roadshow Powerplan in het Westen

Op maandagavond 23 november zal een afvaardiging vanuit de Rugby Nederland afreizen naar de Amstelveense RC. Naast voorlichting over het Powerplan willen we verenigingen in de regio op tal van gebieden laten samenwerken. Het Powerplan vormt daar een mooie aanleiding voor.

Het Powerplan heeft als belangrijkste doelstelling: clubs sterker maken op het gebied van kader en het vergroten van het aantal spelende leden. Rugby Nederland ondersteunt hierbij de clubs met diverse programma's. Tegelijkertijd zien we tal van mogelijkheden in de regionale samenwerking. We denken hierbij aan samenwerking op het gebied van:

·       clubarbitrage

·       technische specialisten

·       bestuurlijke know how

·       vrijwllligersbeleid

·       promotieactiviteiten

·       financieel beleid

·       social media

·       jeugdbeleid

·       en .....

We verwachten van de werkgroepen die ter plekke ontstaan informatie-uitwisseling. Vervolgens zal blijken of de informatie-uitwisseling voldoende zal zijn, of dat er een nieuw overleg nodig is. De werkgroepen zullen dan zelfstandig opereren en gesteund worden door Rugby Nederland.

Op sommige terreinen bestaat die samenwerking natuurlijk al. Maar er zijn ook onderwerpen die nauwelijks leven of waarbij clubs ondersteuning kunnen gebruiken. Tijdens de Roadshows laat Rugby Nederland zien waar ze kunnen helpen, maar misschien nog belangrijker; voor de clubs is er gelegenheid om elkaar op te zoeken en elkaar te gaan versterken. De voorwaarden van het Powerplan kunnen in de plannen worden meegenomen.

Dit seizoen is het laatste seizoen om actie te ondernemen. Het laatste jaar van het Powerplan is ingegaan. We hopen dat verenigingen zich laten vertegenwoordigen door meerdere personen, drie personen per vereniging zou al een mooi aantal zijn.

Locatie: Amstelveense RC

Datum: maandag 23 november

Tijd: 19.45 uur inloop, 20.00 uur start

Programma:

·       Update Powerplan

·       Opleidingen Rugby Nederland

·       Promotieprogramma Get into Rugby

·       Werkbijeenkomst met de verenigingen uit regio West over bovengenoemde onderdelen.

De vereniging kan zich aanmelden door een mail te sturen naar opleidingen@rugby.nl Vermeld met hoeveel personen u denkt te komen.

In onderstaande lijst de verenigingen die we uitdrukkelijk uitnodigen. We hebben de lijst regionaal samengesteld, maar een vereniging die ook graag wil aansluiten en niet op de lijst staat, is uiteraard ook welkom. Voor de studentenverenigingen wordt een aparte bijeenkomst in 2016 gepland.
Voor de verenigingen uit de regio zuidwest is dit de tweede uitnodiging. De vorige roadshow was tijdens het WK Rugby gepland en dat bleek een ongelukkige timing te zijn. We hopen nu op meer deelnemers. In de vorige regio’s Noord, Oost, Midden en Zuid konden we rekenen op een opkomst > 80%.

De verenigingen regio West:

Alkmaarse R.U.F.C.
Amstelveen RC
Amsterdamse AC
RC the Bassets
Castricumse RC
Delft RC
RC Den Helder
LRC DIOK
Dordtsche RC
RFC Gouda
Haagsche RC
RFC Haarlem
Haarlemmermeer Hawks Rugby Club
RC the Hookers
Rotterdamse Rugby Club
SRC Rush
RC The Smugglers
RC Sparta
WRC Te Werve
RC Waterland
West Friesland Rugby Club
Zaandijk Rugby