Mededeling over Rugby Dames 7 programma in 2016

Gisteren werden we door NOC*NSF geïnformeerd dat de subsidie voor het Dames 7 programma in 2016 zal worden gekort. Deze korting is het gevolg van een algemene subsidiekorting  die NOC*NSF bij alle topsportprogramma’s in 2016 doorvoert. De hoogte van de korting is mede bepaald door het feit dat de Dames 7’s zich helaas niet voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro hebben gekwalificeerd.

CTO Amsterdam en Rugby Nederland streven er naar om de kennis en ervaring  opgedaan met het Dames 7 programma in de afgelopen jaren zo goed mogelijk te behouden. De korting laat onverlet dat er een programma ontwikkeld is dat vanaf 2016 gericht is op de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

In de komende weken zullen we kijken hoe we  de financiële gevolgen van de subsidiekorting zo goed mogelijk kunnen opvangen binnen het programma.

Samen met de technische staf zal ook worden gekeken in hoeverre het Dames 7 programma kan samenwerken met andere topsport programma’s van Rugby Nederland.

Wij zullen ons inspannen om alle betrokkenen in de loop van november verder te kunnen informeren.

 

CTO Amsterdam                                                                    Rugby Nederland

Charlie Urbanus                                                                     Janhein Pieterse

algemeen manager                                                                  voorzitter