Get into Rugby Clinic in Heerenveen

In Heerenveen vond bij Feanster de Get into Rugby clinic plaats voor studenten (CIOS en ALO), combinatiefunctionarissen en leerkrachten. De clinic Get into Rugby is speciaal ontworpen om niet-rugbyers te introduceren in de rugbysport. Organisator Lammert Talman kon terugblikken op een prachtige activiteit die druk werd bezocht. Ruim 40 deelnemers die allemaal nu toegang hebben gekregen (speciale code) tot de website: www.irbgetintorugby.com

Na een korte inleiding waar de rugbycultuur werd uitgedragen mochten de deelnemers verdeeld in vier groepen genieten van het non-contact rugby in het regenachtige weer. Feanster had voor iedere groep een trainer. Ze volgden de instructies van opleider Eric Voet. Ondanks de flinke buien bleef iedereen actief zijn best doen om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Geleidelijk werd het contact geintroduceerd en de intensiteit opgeschroefd. Uiteindelijk bleken de sportieve deelnemers in staat om een "echte" rugbywedstrijd te spelen met aangepaste scrums en line-outs (zie foto's).
Na afloop konden de deelnemers genieten van een uitstekende lunch, verzorgt door de vele vrijwilligers van Feanster. Initiatiefnemer Lammert Talman kon terugkijken op een geslaagde dag.

Het is niet verwonderlijk dat na de clinic het aantal rugbylessen enorm is toegenomen. Op de website www.irbgetintorugby.com worden de aantallen geinventariseerd. De teller bij Feanster staat nu op 995 deelnemers.

Indien een vereniging geinteresseerd is om ook op de club een workshop voor studenten en/of gymleerkrachten te geven, neem dan contact op met Eric Voet: opleidingen@rugby.nl