Hall of Fame

In de Hall of Fame van de NRB vindt u een overzicht van de verschillende onderscheidingen en prijzen die het Rugby rijk is.

Vrijwilligers in de rugby zijn onmisbaar. Zonder al die bestuurders, commissieleden, scheidsrechters, coaches, teammanagers, barpersoneel etc. zou er geen rugbywedstrijd gespeeld worden. De NRB koestert deze mensen die zich bijzonder en onbaatzuchtig verdienstelijk hebben gemaakt voor de NRB en/of de rugbysport in het algemeen. Eens per jaar reikt de NRB de verschillende Bondsonderscheidingen uit.

Naast de Bondsonderscheidingen worden er ook verschillende eretitels uitgereikt. Personen die hiervoor in aanmerking komen moeten voor iedereen binnen en buiten de rugbygemeenschap zichtbaar zijn en optimaal voldoen aan: Karakter-Respect-Passie-Samenwerking-Trots-Gedrevenheid.
De verschillende eretitels zijn:  Rugbyer van het Jaar, Damesrugbyer van het Jaar en Jeugdspeler van het Jaar.

In 2009 heeft de Commissie Onderscheidingen de Rugby Media Award ingesteld. Deze Media Award komt in de plaats van de NRB Persprijs die vanaf de 60 jaren tot mei 1973 voor de laatste maal werd toegekend, maar daarna volledig uit het beeld is verdwenen.

De Nederlandse Rugby Bond heeft een rijke historie met prachtige prijzen voor de verschillende kampioenen met onder meer de Henri van Booven  en Herman van Broekhuizen Beker. De kampioenen van de afgelopen jaren zijn voor de : Landskampioenschap Heren,  Landskampioenschap Dames,  Bekercompetitie.